Witajcie,
jestem nowy na forum, ale stronê znam od dawien dawna (bêdzie z 2000r kiedy j¹ pozna³em). I od tamtej pory, czasami na ni¹ zagl¹dam.
Nie jestem takim hardcoreowym wielbicielem Dizzy jak wy, chocia¿ z gr¹ wi¹¿ê mi³e wspomnienia z dzieciñstwa, bo by³a to moja ulubiona gra na nesa zaraz po kunio kunie i zeldzie. Cieszê siê, ¿e Dizzy ma takich fanów i ¿e strona jest wci¹¿ rozwijana i aktualizowana.
A jeszcze bardziej cieszy mnie fakt, i¿ Codemasters wci¹¿ o nim pamiêtaj¹! bo ma siê ukazaæ nowa ods³ona gry! hurraaaay. Mam nadzieje ¿e potomni siê w nim zakochaj¹, jak by³o z nami w ich wieku, i ¿e gra powtórzy chodŸ czêœciowo fenomen Braid czy Winterbottoma. Jak na mój gust to najlepsze gry logiczne ostatnich lat (platformówki logiczne i w 2d!), co prawda gram w du¿o innych gier i je¿eli coœ przeoczy³em to proszê mi to wytkn¹æ, chêtnie to nadrobiê.
Ale co do mojego tytu³owego pomys³u "Evil Dizzy hack" - bo gównie po to siê zarejestrowa³em, otó¿ czytaj¹c ¿e na forum jest kilku rom hackerów znaj¹cych siê na rzeczy (nawiedzi³a mnie pewna wizja)... No wiêc, czy jest mo¿liwoœæ podmienienia spritów postaci gracza, na jakieœ inne dostêpne w grze, jak w old fashion rom hackach. Bo nudzi przechodzenie gry wci¹¿ tym samym jajem. Chodzi mi g³ównie o "Prince of Yolkfolk" gdzie wystêpuje postaæ; zielony sobowtór Dizzyego z czerwonymi oczami, st¹d przysz³a mi do g³owy nazwa

"Evil Dizzy". Ma on chyba kompletne animacje, te co nasza postaæ. Je¿eli ktokolwiek mia³by ochotê podj¹æ siê takiego¿ zadania, to bardzo by³oby mi mi³o♥. Równie mile widziane s¹ te¿ opinie na temat (jakiÅ“ tutorial?). Bo jestem ca³kowicie "zielony" w kwestii romhackingu, jak trudno coÅ“ takiego zrobiæ? Podejrzewam ¿e k³opot mo¿e byæ z ustawieniem palety, dodatkowo w projekcie mog³oby zaistnieæ inne logo gry na w/w "Evil Dizzy hack" (grafikê do niego mogê sam zrobiæ) pozdr.