Autor |
Wątek: FAOD2: Projekty i propozycje (Czytano 2418 razy) |
|
SebaSan1981
jajo kurze

Snes Maniac

Jako że prace nad grą FAOD trwają, pomyslałem że dobrym pomysłem będzie stworzenie tematu w którym współtwórcy obu gier (lub inni zainteresowani) będą umieszczać swoje pomysły na temat tej gry. Jest to specjalny temat do prezentacji własnych podkładów muzycznych, sampli, pomysłów grafik, projektów itemów, postaci oraz lokacji. Czyli ogólnie mówiąc-miejsce do omówienia, zaprezentowania i polemiki nad stroną audiowizualną gry. _____________________________________________ Na dobry początek zaprezentuję mój pomysł na lokację umieszczoną w kopalni- w korytarzu za smokiem. Tak to wygląda w podzieleniu na screenshoty z gry. Poniżej schemat/projekt całości lokacji. Jest to jeden z moich pierwszych pomysłów które opracowałem graficznie. Do przedostania się do tej lokacji niezbędny będzie nowy item- młot (potrzebny do rozbicia ściany).
|
| « Ostatnia Edycja: Paź 1st, 2009, 8:07pm przez SebaSan1981 » |
Zalogowany |
|
|
|
Alkochochlik
SUPER JAJO!

"Moe points?"
Fajny pomysł z tym rozbitym statkiem (chyba nawet wiem w jakiej grze go widziałem) - kto tam się rozbił? Jakieś Roswell w Yolkfolk będziemy mieli, czy co?
|
|
Zalogowany |
|
|
|
SebaSan1981
jajo kurze

Snes Maniac

To wszystko narazie owiane jest tajemnicą. Kosmici, rozbite statki, tajne laboratoria, jakoś tak przygody Dizzyego widze w tym kierunku.... A teraz obiecywany już jakiś czas temu kolejny pomysł z lokacją. Tym razem jest to dno morskie i.... ...okręt podwodny!! Mam kilka pomysłów jak go wykorzystać. Może posłużyć jako kolejna lokacja do zwiedzenia (wnętrze okrętu), bądź też jako środek lokomocji (przenosi Dizzy'ego w inne miejsce). W najblizszym czasie zrobię projekt "screenshotowy", tak jak to było z lokacją w kopalni (powyżej)...
|
|
Zalogowany |
|
|
|
Emu
strusie jajo

niech Daisy częściej ratuje Dizzy'ego! :)

No to ja napiszę znów, że mam pomysł: Dizzy jako skoczek. Jeśli wejdzie na skocznię bez nart, stoczy się po rozbiegu i straci życie, a na nartach leci, zbiera gwiazdki i na końcu znajduje na chmurce jakiś potrzebny przedmiot.
|
|
Zalogowany |
"Są ludzie, którzy - gdyby nie było to zabronione bądź niemożliwe - wjechaliby samochodem na Kasprowy Wierch albo do Katedry Wawelskiej."
|
|
|
SebaSan1981
jajo kurze

Snes Maniac

O!! a mi się ten pomysł z nartami bardzo podoba. Jak się uporam ze screenshotami z łodzią podwodną to i motyw narciarski jakoś "rozrysuję". Podejrzewam jednak że sam skok Dizzy'ego na nartach byłby potraktowany raczej jako animacja (odpalona po użyciu nart na skoczni) niż prawdziwy rzeczywisty element gry. Dlaczego tak?? Ponieważ na skok Dizzy'ego trzeba by było inaczej rozpisać kolizje i algorytmy ruchu...
|
|
Zalogowany |
|
|
|
dizzy9
SUPER JAJO!

Granie jako ktoś inny niż Dizzy?Czemu nie?! Sklepikarz u którego kupiłbyś HP i dodatkowe życia? Jak się wam to uśmiecha? Zastanawiam się nad tym skokiem narciarskim...bardzo dobry pomysł! Tylko trzeba by było zrobić to jakoś tak żeby zrobić z tego jakąś minigierkę.
|
| « Ostatnia Edycja: Lis 1st, 2009, 8:56pm przez dizzy9 » |
Zalogowany |
|
|
|
Emu
strusie jajo

Zrobiłam nawet rysunek Dizzy'ego na nartach, mogę wysłać. Tylko oparty na Dizzym z Magicland (spauzowałam podczas skoku, trochę zmieniłam ułożenie stóp i dorysowałam narty), trzeba by przerobić na grafikę NES. Chętnie potem wypróbuję - czy będzie jakiś trainer? Przejście FAoD bez oszukiwania to dla mnie niemożliwość...
|
|
Zalogowany |
"Są ludzie, którzy - gdyby nie było to zabronione bądź niemożliwe - wjechaliby samochodem na Kasprowy Wierch albo do Katedry Wawelskiej."
|
|
|
chlodnik229
strusie jajo

Dizzy AGE FaN! Aktualnie czekam na DIZZY YELLOW:)

Dopiszę się Mój pomysł polega na tym, że Dizzy będzie mógł zrobić 2 elikisry - jeden prawdziwy, drugi fałszywy!!! Jeśli gracz zrobi prawdziwy i da bohaterowi to dostanie coś w zamian, a jeśli zły to dany bohater umrze i będzie game over!!! Oczywiścię gdzieś znjadzie wskazówkę, który eliksir zrobić 
|
|
Zalogowany |
|
|
|
SebaSan1981
jajo kurze

Snes Maniac

Tak jak obiecywalem-tak słowa dotrzymuję. Grając w Faod (blue) pomyślałem że zamiast nudnego wraku na dnie oceanu mozna by było tam wstawić coś o wiele ciekawszego. Tak zrodził się pomysł z łodzią podwodną... Po dopłynięciu do górnej części łodzi Dizzy używa nowego przedmiotu-klucza by otworzyć właz... ...i dopłynąć łodzią do nabrzeża w mieście!!! Po animacji wejścia do łodzi i jej podróży przez głębinę obmysliłem sobie drugą animację dopływania łodzi do brzegu. Gdy łódź już dotrze do celu.. ..otwiera się właz i Dizzy spokojnie wyskakuje sobie na brzeg. Jest to jeden z moich pomysłów, by łódź służyła do przemieszczania się. Zastanawiam się też czy po doplynięciu do miasta miałaby ona w nim zostać (by ewentualnie Dizzy mógł wybrać się w drogę powrotną), czy też automatycznie po zmianie przez Dizzy'ego lokacji na inną- łódź "popłynęłaby" sobie spowrotem sama na dno morza. To jest jeszcze do obmyślenia. Innym pomysłem jest to by była lokacją do zwiedzenia ale póki co nie zrobiłem projektu wnętrza łodzi.
|
| « Ostatnia Edycja: Lis 2nd, 2009, 1:57am przez SebaSan1981 » |
Zalogowany |
|
|
|
Berion
jajo kurze

draniu Zaks
Nie chcę Wam psuć humorów, ale ta grafika kontrastuje z oryginalną (szczególnie itemy, które są naprawdę słabo wykonane). Niektóre pomysły też się kupy nie trzymają. Nie wiem na co to robicie, ale jak na NESa to nie starczy Wam palet. Sorry.
|
| « Ostatnia Edycja: Lis 2nd, 2009, 11:25am przez Berion » |
Zalogowany |
|
|
|
SebaSan1981
jajo kurze

Snes Maniac

A niech sobie grafika kontrastuje, przecież to tylko wstępny roboczy projekt jakby to miało wyglądać. Podejrzewam że jeśli te nowe lokacje, łodzie, skoki na nartach miały byc robione to napewno nie wszystkie w wersji gry na nesa. Co do trzymania się kupy pomysłów to nie musza się trzymać. Nazwa tematu wskazuje przecież że są to projekty, propozycje...
|
|
Zalogowany |
|
|
|
Emu
strusie jajo

Mam jeszcze jedną uwagę. Jeżeli szukasz inspiracji co do wyglądu skoczni (a jako doświadczona skoczniołazica i skocznioznawczyni wiem coś o tym, że skocznie potrafią być zniewalająco piękne), polecam stronę Skisprungschanzen-Archiv (www.skisprungschanzen.com). Bez obaw , jest i wersja angielska, tylko zwykle kiepsko przetłumaczona. Jest tam zresztą trochę moich materiałów, m.in. zdjęcia skoczni w Otepää (Estonia, niektóre - lato 2007) i Jämsänkoski (Finlandia, wszystkie - "odkryłam" tę skocznię, wcześniej było tylko wiadomo, że coś takiego istnieje, ale nie było informacji), dane o skoczniach warszawskich, raport w dziale "Im Visier / Closer Look" o problemach z budową polskich skoczni latem 2007... Ech, przede wszystkim skocznie są bardzo różnorodne: drewniane, metalowe, betonowe, mieszane, pomalowane na czerwono, niebiesko, pomarańczowo, zielono (wszystkie te kolory widziałam na skoczniach), bardziej lub mniej "fikuśne"... A jeszcze jakie ciekawe potrafią być wieże sędziowskie... np. na mamucie w Oberstdorfie - z 5 poziomów, ale niestety na stronie tego nie widać, tylko na moich zdjęciach zrobionych z wyciągu. Licząc od progu do samego dołu skoczni, wieża sędziowska jest mniej więcej na 2/5 wysokości zeskoku, obojętne, czy po lewej, czy po prawej stronie (ale w grach skoczek zawsze rusza w prawo, więc wieża musi być w tle). To też taka wskazówka rysownicza... (A swoją drogą podziwiam; nie wiem, czy bym umiała tak rozrysować.) Aha, i jeszcze co do łodzi podwodnej. Moim zdaniem mało ciekawe, żeby łódź miała być tylko i wyłącznie skrótem do Keldor. Może warto przeorganizować tak, żeby łodzią docierało się do miejsca wcześniej niedostępnego? Jakiś jednokierunkowy tunel w mieście, jakiś strażnik, którego można przejść dopiero od strony właśnie tamtego nabrzeża (np. dopiero po dopłynięciu łodzią znajdzie się monety dla delikwenta)?
|
| « Ostatnia Edycja: Lis 3rd, 2009, 10:29am przez Emu » |
Zalogowany |
|
|
|
|