Autor |
Wątek: W czym tworzyć grafikę ? (Czytano 683 razy) |
|
wiorec
aspirant

Dizzy FaN!
Witam Mam takie pytanko. W czym i w jaki spobób najlepiej tworzyć samemu grafikę ? Pytam o to bo chciałem w swojej grze użyć własnej grafiki. Może ktoś na forum robił już samodzielnie grafe. Miras ?
|
|
Zalogowany |
|
|
|
Nitro
strusie jajo

lolol...
|
|
Zalogowany |
|
|
|
wiorec
aspirant

Dizzy FaN!
jaki lol ? W edytorze TGF nie da się zrobić nic fajnego. No nie mówcie mi że te grafiki do gry Mirasa tworzycie w paincie.
|
|
Zalogowany |
|
|
|
MegaJohny
SUPER JAJO!

Oficjalny troll forum

Zgadzam się, lolol. Jeśli masz zdolności, to możesz i w Paincie robić grafikę, ale jeśli talentu za grosz, to nawet w superprofesjonalnym programie nic ci nie wyjdzie. Jeśli nie chce ci się tykać Painta, zdobądź Photoshopa lub Flasha, tańszym rozwiązaniem jest GIMP.
|
|
Zalogowany |
|
|
|
THE ONE OlekDw
jajo kurze

Jak Jajcarz Naruto FaN

PSP jest najlepszy do grafik. ------------------------------------------ dopisek admina: ocenzurowano/wycięto 1 post poniżej i 1 powyżej
|
| « Ostatnia Edycja: Sty 9th, 2007, 5:42pm przez mrdarek » |
Zalogowany |
Diamount Waterfall Dizzy the MOVIE (wkrótce)
|
|
|
Alkochochlik
SUPER JAJO!

"Moe points?"
Buszując po necie natknąłem się na darmowy Sprite Maker. Dla najprostszych ośmiobitówek sprawuje się ponoć nieźle, mam jednak kłopoty z uruchomieniem. Wyskakuje mi oto taki komunikat: Kod:| Aplikacja lub biblioteka opengl32.dll nie jest poprawnym obrazem systemu Windows NT. |
| Tutaj link do owego narzędzia: http://chomikuj.pl/Jajcarz/Programy/Freeware/Sprite+Maker.7z Wie ktoś, co może być przyczyną? Dodam tylko, że nie mam Windy NT (a żeby ukrócić pierwsze pytania - uruchamiania w trybie zgodności też próbowałem ).
|
|
Zalogowany |
|
|
|
SebaSan1981
jajo kurze

Snes Maniac

Ja działam na dwóch programach naraz: w Paincie tworzę grafikę od podstaw pixel po pixelu a w Paint Shop Pro 8 dokonuję modyfkacji/poprawek i operacji na skalę większą niż 1 piksel. Gimpa nigdy nie używałem a ostatnio naszła mnie ochota na pobawienie się grafiką wektorową i animacjami flash..
|
|
Zalogowany |
|
|
|
Alkochochlik
SUPER JAJO!

"Moe points?"
GIMP jest naprawdę bardzo fajny do profesjonalnej grafiki, ale przyznam się szczerze, że nigdy nie miałem frajdy z używania go do tworzenia sprite'ów w stylu NESa lub Spectrum. Dla mnie zapuszczanie takiego kombajnu do takiej nieskomplikowanej grafiki było jak łapanie komara w rękawicach bokserskich . Poszukiwałbym raczej narzędzia specjalistycznego, jak edytor grafiki, którą podesłał Berion i grimm. IDraw3? Świetnie, chętnie wypróbuję.
|
| « Ostatnia Edycja: Sie 7th, 2010, 11:45pm przez Alkochochlik » |
Zalogowany |
|
|
|
CC
jajo przepiórcze

CC
Moim zdaniem najlepszy jest paint ponieważ można w nim ustawiać poszczególne kwadraciki (tak jak to jest w grach na konsole i dosa) , a w tych innych programach typu foto-szop wszystko się strasznie rozmazuje jakby tworzony obraz miał za małą rozdzielczość
|
|
Zalogowany |
|
|
|
Micrus
strusie jajo

Początkujący cracker i programista ASM ;)
ROTFL. Rozumiem, że pasjonuje Cię grafika Tibii...
|
|
Zalogowany |
|
|
|
|