Autor |
Wątek: TFAoD: Zaks Fury (codename: Yellow Dizzy) (Czytano 2856 razy) |
|
Berion
jajo kurze

draniu Zaks
Uff, udało się, po ponad trzy godzinnej edycji położenia gwiazdek, o to i jest. Demko nadchodzącego hacka, a skoro demko to i nowy temat. Tym razem patch jest wyłącznie w formacie NINJA2 (*.rup). Każdy inny prosty (vide *.ips) się zwyczajnie nie nadaje w tym przypadku. Wersja, która poszła na ruszt to ta z '92 roku, która wydana została na Aladdin decku. I tutaj uwaga: zmiana mappera z Camerica71 na VRC7. Wszelkie uwagi mile widziane. Download TFAoD - Zaks Fury (aka Yellow )
|
| « Ostatnia Edycja: Kwi 18th, 2010, 12:20pm przez Berion » |
Zalogowany |
|
|
|
cyco
SUPER JAJO!

Dizzy fan od lat :)

|
Re: TFAoD: Zaks Fury (codename: Yellow Dizzy)
« Odpowiedz #1 dn: Maj 11th, 2009, 8:13am » |
Cytuj Zmień wiadomość
|
Po screenach wygląda bardzo ładnie i ciekawie Cytat:| Wersja, która poszła na ruszt to ta z '92 roku, która wydana została na Aladdin |
| Czyli FAoD RED ?
|
|
Zalogowany |

|
|
|
Berion
jajo kurze

draniu Zaks
 |
« Odpowiedz #2 dn: Maj 11th, 2009, 9:57am » |
Cytuj Zmień wiadomość
|
Sprawdź. ;] Jak się suma kontrolna nie będzie zgadzać to nie s.p.a.t.c.h.u.j.e.s.z. Patcher zgodzi się na naniesienie łatki tylko jeśli wersja będzie taka sama jak ta, która była porównywana. Jak wy to nazywacie: RED, były dwie.
|
| « Ostatnia Edycja: Maj 11th, 2009, 9:58am przez Berion » |
Zalogowany |
|
|
|
cyco
SUPER JAJO!

|
« Odpowiedz #3 dn: Maj 11th, 2009, 11:08am » |
Cytuj Zmień wiadomość
|
A czym to patchować ? Próbowałem tym Ninja 2.0 ale jak uruchamiam to wyskakuje:
|
| « Ostatnia Edycja: Maj 12th, 2009, 10:18am przez cyco » |
Zalogowany |

|
|
|
cyco
SUPER JAJO!

|
« Odpowiedz #5 dn: Maj 11th, 2009, 1:55pm » |
Cytuj Zmień wiadomość
|
Ok działa Lokacja bardzo fajna miła dla oka (wreszcie jakaś nowość ). Żabki strasznie denerwujące, na szczęście w red także działa cheat z selectem Nie lepiej by było żabki na zielono pomalować ? BTW: Jak je wsadziłeś do romu ? Podmieniałeś grafiki czy co ?? Jak zrobiłeś to żeby one skakały
|
|
Zalogowany |

|
|
|
Berion
jajo kurze

draniu Zaks
 |
« Odpowiedz #6 dn: Maj 11th, 2009, 2:56pm » |
Cytuj Zmień wiadomość
|
To już nie jest prosty hack taki jak Green Dizzy. Co innego jest podmieniać, a co innego dodawać. Żaby skaczą, ponieważ Grimm je napisał. Zresztą nie tylko to: obsługa innego mappera, zwierza, które nie weszły do dema, zmiany w timingach (np. deszcz na bagnach pada znacznie częsciej) etc. to nic innego jak zabawa zwana programowanie. Od tego ten jegomość jest. Ja przygotowałem za to grafikę i układałem to wszystko żeby dało się grać. ;] D9 znalazł tą nową tablicę bo mi się nie chciało. ;P --- Lokacja wygląda jak wygląda. Staraliśmy się zmienić nieco design, ale przy tym zachowując stary wygląd elementów np. traw. Dół oczywiście będzie na "dwa poziomy" i będzie mieć swoje zestawy - na razie dostał te co na górze, dlatego to takie kwadratowe i ubogie. Żaby nie są jeszcze skończone. Trzeba popracować nad dopasowaniem pola rażenia na osi Y i zaimplementować różne długości skoków. Są czerwonawe bo nie dopasowałem jeszcze palety. --- Jak ktoś ma lenia w d.u.p.i.e to zrobiłem filmik: http://www.youtube.com/watch?v=H771HYsbqa4&feature=channel_page
|
| « Ostatnia Edycja: Maj 11th, 2009, 3:10pm przez Berion » |
Zalogowany |
|
|
|
mrdarek
Admin

:)

|
« Odpowiedz #7 dn: Maj 11th, 2009, 5:08pm » |
Cytuj Zmień wiadomość
|
DZięki za wersję wideo (cóż - mam tego lenia.... - to technologia rozpieszcza, kiedyś nie było youtube) Taka gra byłaby bardzo ładna - widzę to tak - jakieś ładne animacje rybek pod wodą, żeby nie było zbyt łatwo zbierać gwiazdek, ale też sensowne ilości owoców dla ratunku no i sensowny wzrost poziomu trudności, a nie taki hardcore jak z tą butlą.
|
|
Zalogowany |
...przecież się nie rozdwoję...
|
|
|
cyco
SUPER JAJO!

|
« Odpowiedz #8 dn: Maj 11th, 2009, 6:32pm » |
Cytuj Zmień wiadomość
|
Jeszcze w tym mini demku mogłeś selecta dać żeby było opisy widać
|
| « Ostatnia Edycja: Maj 12th, 2009, 10:32am przez cyco » |
Zalogowany |

|
|
|
chlodnik229
strusie jajo

Dizzy AGE FaN! Aktualnie czekam na DIZZY YELLOW:)

|
« Odpowiedz #9 dn: Maj 12th, 2009, 5:51pm » |
Cytuj Zmień wiadomość
|
Demko fajne, tylko szkoda, że krótkie ) Ale na wakacje full version chyba będzie A jakieś nowe itemy panowie zamierzacie wprowadzić:: ?
|
|
Zalogowany |
|
|
|
dizzy9
SUPER JAJO!

|
« Odpowiedz #10 dn: Maj 12th, 2009, 6:06pm » |
Cytuj Zmień wiadomość
|
Przede wszystkim nowe itemy,postacie,wrogów i lokacje o których Twórcy FAOD chyba nawet nie śnili
|
|
Zalogowany |
|
|
|
chlodnik229
strusie jajo

Dizzy AGE FaN! Aktualnie czekam na DIZZY YELLOW:)

|
« Odpowiedz #11 dn: Maj 12th, 2009, 6:23pm » |
Cytuj Zmień wiadomość
|
Te żabki są jednak wkurzające , na nich życie straciłem, a obok zero owoców, ale pomysł z układanką i butlą dobry  I chyba 4 miejsca w plecaku będą w dizzy yellow, tak
|
|
Zalogowany |
|
|
|
|